Spiral-liiga - www.spiral-salit.fi

SPIRAL-LIIGA® 2020 - 2021


Tiedote 12.10.2020
11.10. ottelussa SC Laitataklaus vastaan Kalevan Leppäkertut sattui ja tapahtui. SC Laitataklaus nro 15 Joona Hirilä PR3. Joona huilaa 24.10. ottelun. SC Laitataklaus nro 30 Jaan Äijälä PR3. Myös Jaan huilaa 24.10. ottelun.
Kalevan Leppäkertut nro 87 So Louie PR3. Louie huilaa 24.10. ottelun.

Tiedote 29.9.2020.
27.9. ottelussa Lapa - Sb nice guys, PR3 rangaistus Sb nice guys nro 12 Teemu Vähänen, syy epäurheilijamainen käytös plus erotuomarin fyysisen koskemattomuuden loukkaus. Sarjan jury käsitteli asiaa ja määräsi Teemulle viiden ottelun pelikiellon. Jos Teemu osallistuu peleihin ottelukiellon aikana, voidaan joukkue sulkea sarjasta.

Tiedote 28.9.2020.
Sama vanha ikävä tapa, että pelikelvottomia pelaajia ilmaantuu taas sarjan peleihin, ilmaantuu taas. Pitäkää nyt joukkueet huoli siitä, että pelataan reilun pelin säännöillä. Tulen automaattisesti kääntämään ottelut niiden joukkueiden hyväksi, jotka pelaavat sääntöjen mukaan tässä asiassa.

Tiedote 8.9.2020.
Sarjaan ilmoittautui 60 joukkuetta, jotka jaetaan kuuteen lohkoon. Koska A lohkoon ilmoittautui vain neljä joukkuetta, ei A lohkoa perusteta ollenkaan.
A lohkoon ilmoittautuneet neljä joukkuetta sijoitetaan yksi per lohko B, C, D ja E huomioiden edelliskausien sijoitukset.


Lohkojako

Lohko B

HC Lötä
Holvastin Haukat
KauHu
Laboule
Los Ninos
NVS
Raimonlätty
SS Pöke
Team JER53Y
Tepi Hunters

Lohko C

AC Jumi
Chiens De Glace
HPV
J1 säbäteam
Pröystön Bruins
SB Valmet
Single Malt
Suuba
TaHU
Yliopiston Sammakot

Lohko D

Grasshoppers
Keppihevoset
Mahti Salibandy
Nebi
Pelijengi
Proseduuri
Sbt Kyrösjärvi
SC Talipallot
SS Kaatsi
Team All Star

Lohko E

Ac Darra
Hermes 29
Musta-Pekka
SC Dingo
SK Kanuuna
Soittorasia V
SR Legends
Team Moose
Test Eagles
Vippiveikot

Lohko F

Eläintarha
Keho & Mieli
LaPa
NaPo
Pohjola Rakennus
RATAS
Reidet
Sb nice guys
SC JBOP
Tujua Muikkua

Lohko G

EPO
Framery
Kalevan Leppäkertut
Metso Outotec
Nokian Vararenkaat
PIHA
Pikajuna Banditos
SB TEHO
SC Laitataklaus
Sählyhirvet


---------------------------------------------------------------------------
Spiral-Hallissa käynnistyy 19. syyskuuta 2020 salibandyn harrastajille ja työpaikkajoukkueille perinteinen SPIRAL-LIIGA®.
Pelaajien korkein sallittu sarjataso on miesten 4. divisioona.
Miesten liigan, 1. - 3. divisioonien sekä A-nuorten SM-sarjan pelaajat eivät voi osallistua sarjaan. Pelaaja, joka pelaa A-nuorten SM-sarjan otteluita tai on ollut merkitty po. otteluiden pöytäkirjaan, mutta ei omista A-junioreitten lisenssiä, ei ole pelikelpoinen sarjassa. Edellä mainittuihin sarjoihin lisensioitu maalivahti voi osallistua Spiral-liigaan kenttäpelaajana ja kenttäpelaaja maalivahtina. Naisille ei ole rajoituksia.
Pelaajan taso määritellään kauden 2020 – 2021 SSBL:n ottelupöytäkirjojen merkintöjen mukaan.

Joukkueet jaetaan järjestäjän toimesta kahteen tasoluokkaan.
Taso A (ylempi taso) on tarkoitettu joukkueille, joiden pelaajistossa on lisenssipelaajia.
Taso B (alempi taso) on tarkoitettu joukkueille, joiden pelaajisto koostuu pääasiassa salibandyn harrastajista. B tason joukkueet jaetaan useampaan lohkoon (B – G) joukkueen taso huomioiden, ilmoittautuessa voi esittää toiveen itselle sopivasta lohkosta. Lopullinen lohkojako ja sarjajärjestelmä laaditaan järjestäjän toimesta ilmoittautumisajan päätyttyä.
Pudotuspeleihin pääsee 16 joukkuetta: lohkovoittajat ja tarvittava määrä toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneita joukkueita lohkojen tasoluokitus huomioiden.
Pudotuspelien ohjelma ja jatkoon päässeet joukkueet julkaistaan välittömästi sarjan päätyttyä.

Jokaiselle joukkueelle tulee noin 18 - 20 ottelua ja lisäksi sijoittumisensa mukaiset pudotuspelit ja loppuottelut.

Jokaiseen otteluun pyritään asettelemaan kaksi tuomaria. Tällöin kumpikin joukkue maksaa toisen tuomarin tuomarimaksun 25 euroa.
Tuomaripulasta johtuen joihinkin otteluihin joudutaan asettelemaan kuitenkin vain yksi kokeneempi tuomari. Tällöin kumpikin joukkue maksaa tälle tuomarille 17 euroa. Erotuomarimaksut maksetaan aina tuomareille ennen ottelun alkua. Tuomarit asettelee otteluihin Tampereen Salibandyerotuomarikerho ry eli TaSe ry.

Pelaajia, joukkueita ja erotuomareita varten on luotu oma sähköpostiosoite, johon voi lähettää kommentteja ja näkemyksiä erotuomaritoiminnasta ja myös ehdotuksia Spiral-sarjojen kehittämiseksi. Sähköpostiosoite on: raportit.spiral@erotuomari.com. Tähän sähköpostiin erotuomarit tulevat lähettämään raportit kaikista niistä pelikieltoja aiheuttavista rangaistuksista, jotka menevät juryn käsiteltäviksi.

Ottelusiirtoanomus tai luovutusilmoitus on tehtävä vähintään kaksi viikkoa ennen ottelua. Muussa tapauksessa joukkue on velvollinen suorittamaan molemmat tuomarimaksut. Sarjaan ilmoittautuessa tulee tehdä esitys esteellisistä pelipäivistä. Pääsääntöisesti ottelusiirtoja on pyrittävä välttämään viimeiseen asti.

Kumpikin joukkue täyttää ennen ottelun alkua Spiral-liigan ottelupöytäkirjalomakkeen pelaajaluettelon ja antaa sen tuomarille. Lomakkeita on saatavilla klikkaamalla alla olevia punaisia ottelupöytäkirjatekstejä tai Spiral-Hallilta pukuhuonekäytävän ilmoitustaulun vierestä.

Ottelupöytäkirjalomake (doc)
Ottelupöytäkirjalomake (pdf)

Ottelut pelataan lauantaisin ja sunnuntaisin sekä muina mahdollisina arkipyhinä klo 10.00 - 22.00

Osallistumismaksu on 745,00 euroa sis. alv:n 10 %, maksujen viivästyskorko 9,5 %.
Pudotuspelit ja loppuottelut ovat ilmaiset lukuun ottamatta tuomarimaksuja.

Osallistumismaksu laskutetaan välittömästi ilmoittautumisajan päätyttyä, maksuaika 10 päivää. Mikäli joukkue ei ole maksanut osallistumismaksua eräpäivään mennessä, joukkueen paikka voidaan luovuttaa jälki-ilmoittautuneelle joukkueelle.

Jos joku joukkue luovuttaa ottelun, on pelikenttä tällaisissa tapauksissa paikalle saapuneen joukkueen käytettävissä. Jos joku joukkue luopuu sarjapaikasta kesken kauden, toimitaan tilanteessa salibandyn kilpailusääntöjen mukaan. Nämä tilanteet eivät oikeuta osallistumismaksun palautukseen osittain tai kokonaan.

Vakuutusturva: Pelaajat vastaavat itse vakuutusturvastaan. SSBL:n pelaajalisenssi ei anna vakuutusturvaa Spiral-sarjoissa, vaan vakuutusturva on hankittava muulla tavalla.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen SPIRAL-LIIGAAN® 2020 – 2021 tapahtuu tämän esittelytekstin vasemmassa reunassa olevan ilmoittautumislomakkeen kautta täyttämällä se ja klikkaamalla
LÄHETÄ -palkkia tai kirjallisesti Spiral-Hallin toimistossa sen aukioloaikoina.
Ilmoittautuminen päättyy 6.9.2020 kello 24.00.
Ilmoittautumiskaavakkeen voi täyttää ja lähettää henkilö, joka on vähintään 18 vuoden ikäinen ja on hän samalla myös joukkueen vastuuhenkilö.
SPIRAL-LIIGAAN® 2020 - 2021 voidaan ottaa vain rajoitettu määrä joukkueita
ilmoittautumisjärjestyksessä.
Sarja käynnistyy lauantaina 19.9.2020 ja pyritään päättämään maaliskuun alkupuoliskolla 2021.

Spiral-liigan palkinnot:
1. palkinto: Iso pokaali.
2. palkinto: Isohko pokaali.
3. palkinto: Vähän pienempi pokaali.

Tiedustelut: Spiral-Halli, Tero Kaski, puh. 3561 733 tai 0400-950731

SÄÄNNÖT:
Peliaika ym.:

Peliaika on 3 x 15 minuuttia suoraa aikaa.
Otteluiden erotuomarit vastaavat ajanotosta ja toimitsijan tehtävistä.
Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus yhteen aikalisään, jolloin aika katkaistaan. Selkeässä ajanpeluutilanteessa tuomari voi katkaista ajanoton ja antaa lisäaikaa jäähyjen lisäksi. Erätauot ovat noin minuutin mittaiset.
Ottelun on päätyttävä tunnin kuluessa otteluohjelmaan merkitystä alkamisajasta, mikäli vuorolle varatun ajan ylittäminen ei ole mahdollista. Jos pelin aloitus tai peli venyy, päättää tuomari viimeisen erän pituudesta. Pelaajakohtaisia tilastoja ei pidetä. Erotuomarit toimittavat ottelupöytäkirjan hallin toimistoon. Kotijoukkueeksi määrätty joukkue vastaa siitä, että ottelussa on riittävästi pelipalloja. Joukkueilla pitää olla numeroidut pelipaidat. Jos molemmilla joukkueilla on samanvärinen pelipaita, vierasjoukkue vaihtaa paidat tai käyttää peliliivejä.
Joukkueet täyttävät ennen ottelua Spiral-liigan 2020 - 2021 pelaajaluettelon, mikä tulee antaa tuomarille ennen jokaisen ottelun alkua.

Joukkueen kokoonpano: Joukkueessa voi olla 20 pelaajaa / ottelu. Kentällä voi olla yhtä aikaa 5 kenttäpelaajaa ja maalivahti tai 6 kenttäpelaajaa / joukkue. Joukkue voi olla myös miesten ja naisten sekajoukkue.
Ottelu voidaan aloittaa, jos joukkueella on neljä kenttäpelaajaa ja sääntöjen mukaisesti pukeutunut maalivahti.

Pelisäännöt, erotuomarin koskemattomuus ja rangaistukset: Sarjassa noudatetaan salibandyn pelisääntöjä edellä mainituin poikkeuksin. Erotuomarin koskemattomuus on ehdoton. Koskemattomuuden loukkaaminen aiheuttaa joukkueen sulkemisen sarjasta, jolloin osallistumismaksua ei palauteta.
Ottelurangaistuksen tai törkeän ottelurangaistuksen saanut pelaaja on pelikiellossa vähintään yhdessä ulosajon jälkeisessä ottelussa. Rangaistut pelaajat ovat nähtävillä Spiral-liigan tulospalvelun sivuilla. Ennen ottelun alkua joukkueiden kapteenien tulee todeta, ettei kummassakaan joukkueessa pelaa pelikelvottomia pelaajia.
Jos otteluissa kuitenkin esiintyy pelikelvottomia pelaajia, tulee ottelun tulos olemaan aina 5 - 0
ei-rikkoneen joukkueen hyväksi. Jos toinen joukkue luovuttaa ottelun, on tulos samaten 5 - 0.
Runkosarjan lopussa tasapisteissä olevien joukkueiden sijoitus määritellään salibandyn kilpailusääntöjen mukaan.

Protestit: Protestit pelikelvottomasta pelaajasta tai muusta aiheesta on tehtävä viimeistään 24 tuntia ottelun päättymisestä Spiral-Hallin sähköpostiin toimisto@spiral-salit.fi tai suoraan ottelupöytäkirjaan heti ottelun päätyttyä. Tämän jälkeen protestia ei enää käsitellä. Sarjan jyrulla on kuitenkin oikeus käsitellä protestin alaisia asioita mutta vain omasta aloitteestaan.
Muut erimielisyydet ja protestit ratkaisee järjestäjän valitsema jury.

31.7.2020
SPIRAL-HALLI
© SIVUKOTI.COM - sovellukset